Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani: „Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august”

Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani: „Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august”
Publicat: 23/05/2021, 11:11
Actualizat: 23/05/2021, 11:15

În lupta împotriva răspândirii coronavirusului, Moderna încearcă, de asemenea, să se poziționeze asupra vaccinării adolescenților. Pentru aceasta, compania americană de biotehnologie Moderna va depune „la începutul lunii iunie” o cerere de autorizație de introducere pe piață, în Uniunea Europeană, pentru vaccinul anti-COVID, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Având în vedere că „până în vară, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor fi primit o primă doză”, Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi foarte repede să vizați adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani”.

În prezent, numai vaccinul de la Pfizer / BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa; Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizația pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani și a obținut-o deja în Statele Unite.

„Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus ”, a explicat Stéphane Bancel, care se ocupă de biotehnologie din 2011, în Journal du dimanche.

Riscul celui de-al patrulea val

Având în vedere că „până în vară, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor primi o primă doză”, Stéphane Bancel, CEO al Moderna, consideră că „va fi apoi foarte rapid să se adreseze adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani”

De săptămâna viitoare, vaccinul va fi utilizat în Franța în afara centrelor de vaccinare, de către medici și farmaciști. Un pas în plus către accesibilitatea vaccinurilor și „imunitatea de grup”, a asigurat el, adăugând că a comunicat în mod regulat cu oficialii francezi, „în special cu președintele Macron” cu privire la situația sănătății.

De asemenea, Moderna testează în prezent eficacitatea a trei diferite tulpini – tulpina Wuhan, tulpina sud-africană și un amestec al celor două- împotriva a patru variante ale coronavirusului, studii pentru care se așteaptă primele rezultate la începutul lunii iunie, înainte de a fi în continuare testele umane.  cu scopul de a „furniza datele agențiilor de reglementare în august, pentru aprobare în septembrie”.

Variantele cresc „nivelul amenințării”

În total, Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate celor patru miliarde prezise de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”. Prin urmare, problema nu se referă la cantitățile de vaccin, ci mai degrabă la variantele care cresc „nivelul de amenințare”. Prin urmare, Stéphane Bancel recomandă „vaccinarea cu o a treia doză pentru toți cei expuși riscului de la sfârșitul verii, în special rezidenții căminelor de bătrâni”. Potrivit acestuia, este important să anticipăm, deoarece „două-trei luni de întârziere ar duce la numeroase spitalizări și decese”.

În ceea ce privește averea sa personală, care a crescut la peste cinci miliarde de dolari conform Forbes în timpul pandemiei din cauza acțiunilor sale la Moderna, Stéphane Bancel a asigurat finanțarea multor asociații datorită unei fundații create împreună cu soția sa: „Suntem hotărâți să oferim întreaga avere și să crească această fundație, numită Campioni ai iubirii ”.

Citește și: Producția vaccinurilor COVID-19 a generat noi miliardari pharma. Cine se află în fruntea listei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
O formă rară de materie cuantică a fost creată, în premieră, cu ajutorul moleculelor
×